Γιατί Θέατρο". Ανοιχτή παρουσίαση του Θεάτρου της Σύνδεσης

"ΓΙΑΤΙ ΘΕΑΤΡΟ"
Ανοιχτή παρουσίαση/συζήτηση με τον Σταμάτη Ευσταθίου

Παρασκευή 19 Μαΐου
Ώρα: 20:00

A4M Κέντρο Παραστατικών Τεχνών
Ολυμπίου Διαμαντή 30, άνω λαδάδικα, 4 ος όρ.

http://www.a4mstudio.gr/index.php/gr/

Με αφορμή το διήμερο θεατρικό εργαστήρι ''Μεταμορφώσεις της ενέργειας- Θέατρο της Σύνδεσης'' που θα καθοδηγήσει στη Θεσσαλονίκη στις 20 και 21 Μαΐου στο A4M Κέντρο Παραστατικών Τεχνών , ο Σταμάτης Ευσταθίου – σκηνοθέτης/ηθοποιός και ερευνητής, υπεύθυνος του θεάτρου Άτροπος (http://atropostheatre.blogspot.gr/) συστήνεται μια μέρα νωρίτερα σε ειδικούς και μη, του θεάτρου της πόλης.
Ο Σταμάτης Ευσταθίου θα μιλήσει για τη θέση του θεάτρου στους καιρούς μας, για τη σημασία του στη ζωή μας καθώς και για την ιδιαίτερη προσέγγιση και φιλοσοφία του το «Θέατρο της Σύνδεσης».
Το «Θέατρο της Σύνδεσης» είναι μια φιλοσοφική-πνευματική προσέγγιση που αναζητά τις απαρχές της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από την έρευνα του σώματος, της φωνής, της συνύπαρξης....
Τα τελευταία 8 χρόνια, ο σκηνοθέτης-ερευνητής αναπτύσσει δράσεις σε όλο τον κόσμο ταξιδεύοντας συνεχώς αναζητώντας στις γέφυρες που συνδέουν διαφορετικές κουλτούρες την ουσία της ανθρώπινη φύσης.

Σταμάτης Ευσταθίου
http://atropostheatre.blogspot.gr/
Καλλιτεχνικός υπεύθυνος Ατρόπου & εισηγητής σεμιναρίου
ο Σταμάτης Ευσταθίου ασχολείται με το θέατρο ως σκηνοθέτης - ερευνητής, ως εμψυχωτής ηθοποιών, ως περφόρμερ και συγγραφέας.

Περιπλανήθηκε στην Ευρώπη αναζητώντας δασκάλους στην Πολωνία, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στη Σερβία. Παράλληλα ίδρυσε την «Άτροπο» - Ομάδα ερευνητικού θεάτρου - το 2004 και από τότε συμμετείχε ως σκηνοθέτης, περφόρμερ και συγγραφέας σε διάφορες δουλειές στην Ελλάδα, στην Ινδία, στην Πολωνία, στη Γερμανία, στην Αρμενία, στο Ιράν, στη Βουλγαρία, στη Δανία, στη Νότιο Κορέα, στην ευρωπαϊκή και στην ασιατική Ρωσία, στο Μεξικό,στην Ισπανία και στη Λευκορωσία. Είναι εισηγητής του «Θεάτρου της Σύνδεσης» - μεθόδου θεατρικής και ανθρωπολογικής έρευνας.

Εμπνέεται από το ανθρωπολογικό θέατρο, τον χορό μπούτο, διάφορες πνευματικές και ιερές παραδόσεις καθώς και φωνητικούς και τραγουδιστικούς πειραματισμούς, τομείς που προσπαθεί να διερευνήσει μέσα από το «Θέατρο της Σύνδεσης», τη μέθοδο και τη φιλοσοφία θεάτρου που ο ίδιος εισήγαγε και που αναπτύσσει χάρη σε διάφορες δράσεις – projects μακράς διάρκειας (ENERGIA, CARNAVANI, KOSMOS, TETRAPTYCHO, κτλ) .
Το επίκεντρο της Θεατρικής του έρευνας τελευταία είναι το θέμα του ιερού ενώ η τελευταία του θεατρική δουλειά είναι η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»,μια συνεργασία με τον ρώσο οργανοπαίχτη και αφηγητή παραμυθιών Σεργκει Σόζιν πάνω σε μύθους παραδόσεων απ’ όλο τον κόσμο σχετικά με τη δημιουργία του κόσμου. Η πρεμιέρα της δουλειάς αυτής έχει προγραμματιστεί για την Αγία Πετρούπολη.