Νέος Κύκλος μηνιαίων συναντήσεων χορού Βutoh

Νέος Κύκλος μηνιαίων συναντήσεων χορού Βutoh

Το Butoh (ο χορός της μεταμόρφωσης) είναι μια πρωτοποριακή φιλοσοφία - μέθοδος χορού η οποία γεννήθηκε στην Ιαπωνία στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Οι ρίζες του βρίσκονται στο αρχαίο Γιαπωνέζικο θέατρο Νο, επηρεάστηκε από το γερμανικό εξπρεσσιονισμό και σχετίστηκε με το κίνημα Dada.

Οι συναντήσεις θα εξερευνήσουν τα κύρια στοιχεία του Butoh: τη μεταμόρφωση, τα εσωτερικά τοπία (inner landscapes), την παρουσία, τη συνειδητότητα και την ένταση μεταξύ των αντιθέτων.

Πρόκειται για αυτοσχεδιαστικό χορό, χωρίς συγκεκριμένο βηματολόγιο και χωρίς αναζήτηση ‘‘κρυσταλλοποίησης’’ της κίνησης. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του προσωπικό χορό.

Σκοπός του μαθήματος είναι η απελευθέρωση από το συνηθισμένο, προκαθορισμένο και οικείο σύνολο κινήσεων ώστε να αναδυθεί μια πιο αυθεντική και βαθιά ουσία της κίνησης αλλά και της αρχετυπικής έκφρασης.

Απευθύνεται σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο χορό αλλά και για εκείνους που έχουν ασχοληθεί με την κίνηση, τη σωματική άσκηση ή τις παραστατικές τέχνες.

Διδάσκει η Αλίκη Γερμανού-Γεωργουλοπούλου, χορεύτρια και χορογράφος, με σπουδές κλασικού-σύγχρονου χορού και Hatha Yoga. Τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια εμβαθύνει στις τεχνικές του Βutoh, είτε ως δασκάλα είτε ως διδασκόμενη, δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους και χορευτές Butoh Masters, όπως ο Masaki Iwana, η Sumako Koseki, η Μoeno Wakamatsu και η Yumiko Yoshioka.

Πρώτη συνάντηση:
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, 17.30 - 20.30.
Λόντου 2, Εξάρχεια, 2ος όροφος

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου
στο 694 6670810 ή στο aliki.sea@gmail.com.

Κόστος συμμετοχής: 15€.