Παρουσίαση Εργαστηρίου Ακουαρέλας

Το Κέντρο Απόκεντρο οργανώνει εργαστήριο Ακουαρέλας και σας προσκαλεί σε μία συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης με ελεύθερη είσοδο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους τους ελκύει η απολαυστική εμπειρία της δημιουργίας μιας υδατογραφίας. Είτε αυτοί είναι αρχάριοι οπότε θα ξεκινήσουν από τις βασικές αρχές του σχεδίου και της ακουαρέλας, είτε ήδη έχουν ασχοληθεί και θέλουν να εμβαθύνουν πάνω στις τεχνικές αυτού του εκφραστικού μέσου.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η δημιουργία ενός προσωπικού και ειλικρινούς ύφους που θα βασίζεται στην ιδιοσυγκρασία, τις ευαισθησίες και την δημιουργικότητα του καθενός από τους συμμετέχοντες. Αυτό θα επιτευχθεί με την μελέτη των διαφόρων πρακτικών της υδατογραφίας, έτσι όπως εκτελέστηκαν από γνωστούς ζωγράφους, την πρακτική εφαρμογή αυτών των τεχνικών στο εργαστήριο και πολλή πολλή δουλειά!

Όλοι όσοι έχουν ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ και ΙΔΕΕΣ μπορούν να δημιουργήσουν! Χωρίς να είναι απαραίτητη η ακαδημαϊκή επάρκεια στο σχέδιο ή οπουδήποτε αλλού!

Τα μαθήματα είναι συνολικά 16. Διαρκούν 3 ώρες και περιλαμβάνουν ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος. Στο θεωρητικό μέρος παρουσιάζονται οι βασικές αρχές και οι τεχνικές μέσα από το έργο διαφόρων ζωγράφων. Στο πρακτικό μέρος οι συμμετέχοντες δημιουργούν τα δικά τους έργα με βάση τις συνθέσεις του εργαστηρίου και πειραματιζόμενοι με τις τεχνικές που παρουσιάστηκαν στο θεωρητικό μέρος.

Θέματα που θα μας απασχολήσουν :

- Βασικές αρχές σύνθεσης και σχεδίου
- Χρωματική παλέτα
- Τεχνικές: υγρό σε στεγνό και υγρό σε υγρό
- Διάφορα tips, ψεκασμός υδροχρώματος
- Μεικτές τεχνικές: ακουαρέλα, παστέλ, μολύβια, μελάνι, τέμπερα
- Γρήγορα σχέδια
- Ζωγραφική στην ύπαιθρο

Διδάσκει ο εικαστικός Σπύρος Μπέης.

Διάρκεια εργαστηρίου: 48 ώρες (16 εβδομαδιαία μαθήματα των 3 ωρών)
Κάθε Τρίτη από 14 Φεβρουαρίου 2017 στις 06:00 μ.μ.)
Κόστος: 160€ (Χωρίς ΦΠΑ)
Για περισσότερες πληροφορίες:
kentroapokentro@gmail.com και 697 750 5601

Ο Σπύρος Μπέης είναι aπόφοιτος του τμήματος ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και μαθηματικός.